Hem 9 TeamViewer 9 Tillåta tillfällig åtkomst i TeamViewer

Tillåta tillfällig åtkomst i TeamViewer

För att tillåta tillfällig åtkomst till din dator om du till exempel ska få hjälp av extern hjälpdesk, behöver du aktivera ”Slumpmässigt lösenord” i installationen av TeamViewer. Det görs enligt följande guide.

Leta reda på TeamViewer ikonen, det är den blåa fyrkanten med blåa pilar i mitten.

Högerklicka på TeamViewer-ikonen och välj ”Visa statusdialog”.

Klicka på kugghjulet på högerkanten i dialogrutan som kommer upp.

Under rubriken ”Säkerhet” och ”Slumpmässigt lösenord (för spontan åtkomst)”, välj Säkert (8 tecken) i fältet för Lösenordssäkerhet. Tryck OK för att spara och stänga inställningssidan.

Nu visas ID och Lösenord i TeamViewer-dialogen, uppge dessa för helpdeskpersonen som ska styra din dator.