Hem 9 Microsoft 365 9 Kom igång med Microsoft Authenticator

Kom igång med Microsoft Authenticator

För att öka säkerheten på ditt Microsoft 365-konto så kan administratören ha aktiverat krav på multifaktorsautentisering, MFA (kan även kallas för 2-faktorautentisering, 2FA). Det är rekommenderat att använda appen Microsoft Authenticator för autentisering, denna guide hjälper dig igång med den appen.

Tryck Nästa.

Installera Microsoft Authenticator från din app-butik, tryck sedan Nästa.

Apple App Store: Microsoft Authenticator i App Store

Google Play: Microsoft Authenticator – Appar på Google Play

Tryck Nästa.

När denna sida visas, byt till din mobila enhet och fortsätt där. Öppna appen Authenticator.

Tryck på Lägg till konto. Visas inte knappen Lägg till konto, kan du trycka på + uppe i högra hörnet.

Tryck på Arbets- eller skolkonto.

Tryck på Skanna QR-kod, skanna av QR-koden som visas på den andra enheten.

Din e-postadress ska visas i listan. Byt tillbaka till enheten där aktiveringen påbörjades.

Tryck på Nästa.

För att validera sammankopplingen kommer en validering skickas till din mobila enhet.

Fyll i samma kod som visas på huvudenheten och tryck sen på Ja.

Tryck på Nästa.

Tryck Klar. Nu är aktiveringen av Microsoft Authenticator klar. Om du tappar bort enheten kommer du behöva ha hjälp av en administratör som kan nollställa din MFA-aktivering.